Tävlingsinfo

Allt du behöver veta om ditt lopp

Inför loppet

DATUM

Lördag 14 september 2024.

KLASSER

Damer Helan - 26 km
Herrar Helan - 26 km
Damer Halvan - 13 km
Herrar Halvan - 13 km

ARENA

Arenan är belägen vid Rudan i Haninge, 20 km söder om centrala Stockholm. Länk Google Maps
På arenan finns nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här startar du och här går du i mål.

RESA HIT OCH PARKERING

Till Rudan reser du enkelt med kollektivtrafik. Från Stockholm C tar du pendeln till Handen på 25 minuter. Därifrån är det några minuters promenad till arenan. Kommer du med bil rekommenderar vi att du parkerar i Haninge centrum. Ett tips är Handen Terminalen Parkering som ligger 500 m från arenan. Ordinarie parkeringsregler gäller.

START

Start 10.00 på arenan vid Rudan.

Alla klasser startar samtidigt.

MÅL

På arenan vid Rudan.

NUMMERLAPPSUTDELNING

Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Tävlingsexpeditionen finns på arenan vid Rudan.

Öppettider:
Lördag från kl 07.30

Observera att det inte skickas ut något startbevis. Det du behöver för att hämta ut din nummerlapp är legitimation och ditt startnummer. Vi kommer att påminna om ditt startnummer via sms fredag 13 september.

NUMMERLAPP

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip, låt det sitta där.

TOALETTER

Toaletter finns vid arenan och vid Paradisets energistation efter 16 km.

VÄSKINLÄMNING

Du kan lämna in din väska i ett tält vid målarenan och hämta ut den efter målgång. För värdesaker kan vi tyvärr inte ansvara.

NAMNBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 100 kr. Du gör själv ändringen i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör.
11 september är sista dag för namnändringar.
Kasta aldrig matrester i naturen – varenda halväten korvmacka måste tas med hem och slängas i ett sopkärl!

25-MANNA 2024 GÅR I RUDANOMRÅDET  - DU KAN FORTFRANDE SPRINGA USWE PARADISET STHLM

Vi vet att det kommer vara ett antal orienterare på startlinjen av årets upplaga av USWE Paradiset STHLM och för att förekomma eventuella frågor har vi sammanställt här vad som gäller.

Området närmast Rudan är avlyst för orienteringsverksamhet på grund av att orienteringstävlingen 25-manna avgörs i området i oktober 2024. Det är alltså inte tillåtet att orientera i området men man får springa på uppmärkta stigar och leder. Såhär skriver arrangören på sin hemsida =>

"Från och med 19 september 2023 är tävlingsområdet avlyst för all tävlings- & träningsverksamhet tills tävlingarna är genomförda. Detta gäller både löpare och ledare som avser medverka under 25mannahelgen 2024 i Haninge.

Det är dock tillåtet att gå, springa, cykla och åka skidor på de markerade spår & leder som finns inom tävlingsområdet."

USWE Paradiset kommer att gå på uppmärksta stigar och leder och det är därför tillåtet att delta i loppet och fortfarande delta på 25-manna.

GRISPEST

För att minimera risken att afrikansk svinpest ska spridas hjälps vi alla åt. Därför, tänk på följande:
Om du har tränat och tävlat i ett område där svinpesten finns; tvätta och torka all utrustning noggrant innan du tar ut den i naturen. Kläder ska tvättas i minst 40 grader och torkas luftigt i minst 7 dagar inomhus. Skorna ska tvättas noggrant och torkas luftigt inomhus i minst 7 dagar.
Utrustning kan saneras genom att ligga i bastu, över 60 grader i minst 30 minuter. Om du är osäker på om dina grejer är rena – köp ny utrustning.
Kasta aldrig matrester i naturen – varenda halväten korvmacka måste tas med hem och slängas i ett sopkärl!

Under loppet

BANAN

Banorna är markerad med snitsel och efter behov även skyltar. Det finns också kilometerskyltar som talar om hur långt det är kvar.
OBS: För att skydda vår vackra natur är det inte tillåtet att springa med skor med metalldubbar. Det är heller inte tillåtet att avvika från markeringar eller lämna stigarna/lederna.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att du redan tidigt i loppet kontinuerligt får i dig vätska och energi.

För HELAN 26 km finns det två energistationer.  Den första stationen, Riddartorp, kommer du till efter ca 6 km. När du har sprungit 16 km kommer du till Paradisets energistation, här laddar du på med energi så att du är redo att ta dig an de sista 10 kilometrarna.

För HALVAN 13 km är det en energistation och det är den vid Riddartorp som ligger ungefär halvvägs in på loppet, dvs efter ca6 km. Här fyller du på för att orka andra halvan lika bra som första.

I mål möts du sedan av hejarop, dricka och tilltugg.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

En god idé är att ta med sig egen vätska, då kan du dricka kontinuerligt och när det passar dig. USWE har suveräna löparvästar, som låter dig ta med vätska och energi på ett smidigt sätt som inte stör din löping.

TOALETTER

Det finns toaletter vid energistationen i Paradiset efter 16 km och självklart vid arenan.

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Paradiset, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen! Vi kommer att ha samma reptider i Riddartorp för HELAN och HALVAN.

Station Km Reptid
Riddartorp 6,0 12.00
Paradiset 16,0 14.00


TÄVLINGSREGLERNA

För att loppet ska bli rättvist och allt ska funka, har vi satt ihop några enkla regler. Läs dem.

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela funktionärerna där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter på After Run i godan ro.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid energistationerna finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan i Rudan. Nödnumret på din nummerlapp går till Tävlingsledningen. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

Efter loppet

DET SKÖNA EFTERÅTET - KÄK, HÄNG & PRISUTDELNING

Det är inte ojobbigt att springa 13 eller 26 km i Paradiset. När du spurtat i mål, fått din medalj och pustat ut så börjar efterfesten.

Vår kock brassar grymt käk i muurika över öppen eld. För löparna bjuder vi på maten och publiken betalar en liten peng. Det finns också en enklare kiosk med fika.

I USWEs mässtält hittar du fina erbjudanden på löparvästar och kläder.

DUSCH

Dusch finns på arenan. Och så finns ju sjön at hoppa i.

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får USWE Paradiset STHLMs medalj. Hederspriser till de tre främsta i Tävlingsklasserna. Prisutdelningen för topp 3 sker så snart de kommit i mål. Sedan blir det en löpande utlottning med vår redan nu legendariska tombola och till sist en hejdundrande utlottning av finfina priser i samband med att de sista hjältarna kommer i mål vid 15-tiden. Då lämnar du din nummerlapp i den stora lottsäcken och hoppas på turen...

RESULTAT

Liveresultat kommer att finnas via hemsidan.

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#paradisetsthlm

STORT LYCKA TILL!

Det är vi som gör festen!

Nyhetsbrev

Kontakta oss

E-post: [email protected]

Besöksadress

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6
312 30 Laholm

Copyrights (c) 2023 Paradiset STHLM